Kezdjük azzal, miért is fontos ez egyáltalán. Sokunkban felmerül a kérdés: Miért is kéne szeretnem magam, ha egyszer olyan csúnya/buta/kövér/magányos… stb. vagyok?

Éppen azért, mert a szeretet a legnagyobb erősségünk. Egy belső kiapadhatatlan forrásként táplál mindannyiunkat, olyan körülmények között is, amikor már a remény sem él túl. A szeretet világunk legerősebb hatalma, mindennek a mozgatóereje. Valahol belül mindannyian tudjuk, hogy a szeretet az, ami bármire képes. Akkor mért tagadnánk meg magunktól a legnagyobb erőt?

Lelkünk legalapvetőbb vágya, hogy szeressenek minket. De hogyan kérhetnénk valakit arra, hogy szeressen valamit, amit mi magunk sem szeretünk?

Képzeld el egy pillanatra a helyzetet: Amikor senki véleménye nem tud a földbe taposni. Amikor tudod, hogy minden nehézségből van kiút. Amikor teljes biztonságban élhetsz. Amikor tudod, hogy úgy vagy éppen tökéletes, ahogyan vagy. Amikor szeretve vagy.

Csodásan hangzik nem igaz?

Hogy máshogy érhetnénk el mindezeket, mint úgy hogyha szeretetben élünk? És ki az egyetlen, aki garantáltan örökre veled marad? Aki mindig melletted tud állni? Aki nem csal meg, nem bánt meg? Azt szeretnéd, hogy legyen mellettem egy ilyen ember. Aki igazán szeret.

Mi van, ha azt mondom, hogy ez az ember te magad vagy? Hiszen te vagy az, aki mindig ott leszel az életedben.  Ha szeretettel fordulsz önmagad felé az egész életed is megváltozik.

„Szeretem magam” gyakorlat:

Az emberi agy egyik alapműködési elve, hogy amit sokat hallunk azt elhisszük. Akarva vagy akaratlan előbb utóbb belénk épül. Ha azt mondom neked, hogy egy rózsaszín malac vagy bizonyára kinevetsz. De ha egy órán keresztül ismételgetem neked, már el fogsz róla gondolkodni. Mi lesz akkor ha 10 évig mondom? Ha elég sokáig és elég kitartóan mondogatom neked, előbb vagy utóbb meggyőződéssel fogod állítani, hogy te egy rózsaszín malac vagy. Éppen ezen az elven elindulva, ha elégszer mondogatod magadnak, hogy szeretem magam akkor az önszeretet is elindul a lelked mélyén. Olyan ez mint, egy pozitív programozás.

A siker érdekében legjobb akár naponta 2-300-szor is elmondani az ilyen pozitív megerősítéseket. Azt se felejtsd el, hogy mindehhez idő kell. Ha az elmúlt 10-20-50 évben nem szeretted magad, akkor idő kell, amíg mindez beérik. Kezdetnek mondogasd egy hónapig. :)

Képek forrása: 7koznapi.blog.hu; allevents.in