tükör énszeretet kezdet gyakorlat

Az első lépés, ahhoz, hogy fel tudjunk állni bárhonnan az, hogy szembe nézünk önmagunkkal. Mindenkinek van megmentője. Ott… a tükörben…

Nem tűnik megmentőnek. Még csak erősnek sem. Sőt. Nagyon gyengének tűnik. Olyan nevetséges gondolat. Hogyan is menthetne meg engem ez az összetört valaki? Pedig meg fogja tenni. Ő lesz a mi hősünk. A hősünk, aki mindent helyre tesz. Nem most. Mára bőven elég annyi, hogy megnézzük őt. Talán egy picit meg is tudjuk simogatni a lelkünkkel azt az arcot ott. Talán ez még ma nem megy. De majd egyszer menni fog. Minden nap a maga pici lépését megtéve. Ő ott a tükörben egyre erősebb lesz. Egyre szebb. Egyre magabiztosabb.

tükör énszeretet kezdet gyakorlat

De ehhez nagy dolgokat kell tennünk. El kell kezdenünk magunk szeretni. Valahol mélyen már most is ott gyökerezik bennünk ez a szeretet. Biztosan van olyan dolog, amit már most szeretünk magunkban. Nem baj, ha ez csak egy kis dolog. Kezdetnek ennyi is elég. Majd szépen lassan ez a szeretet bennünk elkezd növekedni.

Csak foglalkoznunk kell vele. Vegyünk egy lapot és írjuk fel. Ha több is van, amit szeretünk az még jobb. De ha már egyet találunk az is elég. Ha nem találunk, akkor csak nem kerestük eléggé. Mindenkiben van valami, amit lehet szeretni. Elég az is, ha csak annyi, hogy mondjuk néha szoktunk takarítani vagy kedvesen rá tudunk nézni valakire.

Ha kész van, tegyük a papírt számunkra jól látható helyre. A nap folyamán bármikor elhaladunk előtte olvassuk el, akár hangosan is. Éppen elég egy gondolatot ráfordítanunk, máris el fog kezdeni növekedni valami bennünk.  

Fotó: iStock.com/Kuzmichstudio, Youtube